Weverstraat 16, 1761 Borchtlombeek


  Contact : 02 452 89 79

Dokter

Silke Noël
Diëtiste

Hey, ik ben Silke! Al 4 jaar ben ik aan de slag als zelfstandige diëtist.

​Mijn passie voor voeding zit in mijn genen, aangezien mijn ouders allebei kok van opleiding zijn. Vanaf het middelbaar onderwijs kreeg ik meer interesse in voeding en de relatie van voeding met onze gezondheid. Toen wist ik al dat ik voor de opleiding Voedings- en dieetkunde zou kiezen. Ik hou ervan om mensen te kunnen begeleiden en ondersteunen in hun zoektocht naar een gezonde levensstijl. Wanneer mensen zich terug goed in hun vel voelen, maakt dat mij zeer gelukkig!

​Mijn passie voor een gezonde levensstijl deel ik via Facebook en Instagram aan de hand van tips, interessante weetjes en lekkere, gezonde recepten. Daarnaast kan je me ook volgen op Pinterest waar je ook inspiratie kan opdoen.

​​Ik ben ook actief in de eerstelijnszone Zennevallei en Pajottenland waar ik de diëtisten in die zorgregio vertegenwoordig. Sinds juni 2020 ben ik ook lid van het bestuur van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

​Je kan bij mij ook terecht voor online consultaties.

Waarom ik diëtist werd?

Al van kleins af aan ben ik al op verschillende manieren in contact gekomen met voeding. Zoals hierboven beschreven, hebben mijn ouders mij al heel snel dingen hierover geleerd. Die interesse in voeding en de manier waarop dat je leven en lichaam optimaal gezond maakt heeft mij doen kiezen voor de opleiding Voedings- en dieetkunde. Meteen was het mij ook al duidelijk dat ik later mensen wou helpen om hun levensstijl positief te veranderen. Ik haal er dan ook dagelijks heel veel voldoening uit om cliënten stap voor stap te zien vooruitgaan. Dat is dan ook de motivatie waar ik mij 100% voor geef, en dit met heel veel plezier.

Mijn werkwijze

Tijdens de eerste consultatie vindt er een kennismakingsgesprek plaats. Hierbij worden enkele basisgegevens verzameld zoals bv. contactgegevens. Daarnaast zal ook bevraagd worden naar medicatiegebruik, motivatie …  Een bespreking van de vijf pijlers van een gezonde levensstijl (voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon, stressniveau, mildheid voor zichzelf) behoort ook tot deze kennismaking. Na de eerste consultatie zal er op regelmatige tijdstippen een opvolgconsultatie plaatsvinden. De inhoud en duur van de opvolgconsultaties is afhankelijk van de hulpvraag. De consultaties worden volledig afgestemd op jouw vragen, verwachtingen … . Er wordt gestreefd naar realistische, stapsgewijze veranderingen. Als diëtist zal ik jou hierin begeleiden, ondersteunen en motiveren. Je staat er zeker niet alleen voor!

​Tijdens iedere consultatie zal er ook een weging plaatsvinden. Er wordt gebruik gemaakt van een impedantieweegschaal. Deze weegschaal geeft je gewicht, Body Mass Index, vet- en spiermassa en vochtgehalte weer. De resultaten van deze weging worden steeds samen met jou overlopen.

Mijn focus

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • Gezonde, evenwichtige voeding (principes gezonde voeding, o.b.v. de voedingsdriehoek)
 • Overgewicht/obesitas
 • Emotioneel eten
 • Allergieën/intoleranties
 • Prikkelbare darmsyndroom/laag FODMAP-dieet
 • Voeding bij zwangere vrouwen en lactatie
 • Voeding bij kinderen/adolescenten
 • Andere zoals verhoogde cholesterol …

​​​Ik vind het belangrijk om samen met jou te bekijken hoe we jouw levensstijl op een realistische en stapsgewijze manier kunnen aanpassen.

​Ik volg regelmatig bijscholingen, omdat ik het belangrijk vind om up-to-date te blijven. Als diëtist kan je niet in alles gespecialiseerd zijn. Indien jouw hulpvraag niet binnen mijn specialisatiegebied valt, ga ik voor jou op zoek naar een diëtist die je zeker kan helpen.

Mijn opleidingen

 • Professionele bachelor Voedings- en dieetkunde (EhB)
 • Master of Science Management en Beleid van de Gezondheidszorg (VUB)
 • Specifieke lerarenopleiding

Meer informatie? 

Indien u meer informatie wenst, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen.

s.feetandbalance@gmail.com

0476/496638